I perioden mellom mai  og august kan det være kaldt i innlandet, spesielt  rundt byene  Antananarivo, Antsirabe og Fianarantsoa. Her anbefales det varmt tøy.  Forøvrig er det nødvendig med  gode tursko, sandaler og solhatt/caps.

Vi anbefaler å ta med minst to  kredittkort. Ha alltid rikelig med kontanter når du/dere  forlater storbyene. Det er få  minibanker utenfor storbyene. De fleste restauranter, butikker og markeder tar ikke kortbetaling.

Husk å ta med  lommelykt, myggspray og rikelig med solkrem. Det kan være vanskelig å finne solkrem utenfor de store byene.Vann til drikke og tannpuss må  kjøpes på flaske.

Det finnes flere tabuer og skikker som er forskjellige fra sted til sted. Da er nødvendig  å vise respekt  for lokalbefolkningens skikker. Er du usikker, spør guide/reiseleder hva som er tabu for det aktuelle stedet.

Madagaskar er ikke regnet som et usikkert reiseland, men en bør ikke gå ut etter mørkets frembrudd.. Be eventuelt en vaktmann følge deg/dere eller kjør taxi/ annen privat transport etter mørkets frembrudd. Dette gjelder spesielt i storbyene  Antsirabe, Antananarivo og Fianarantsoa. Er du usikker vedrørende ditt område, kan du forhøre deg med hotellets resepsjon. Legg igjen dine verdisaker på hotellet.

Pass alltid på dine verdisaker hvor du ferdes.

Mobiltelefondekningen og internett er ikke som i Norge og Europa. I storbyene er det bra  mobildekning, men på landeveiene kan det være svak eller ingen mobildekning. Det kan lønne seg å kjøpe SIM kort på Madagaskar, siden prisene for internett og telefoni er skyhøye. De fleste hoteller som Madagaskar Reiser  benytter seg av har Wi-Fi.

Madagaskar er ikke som  andre land og du/dere vil garantert få en reiseopplevelse utenom det vanlige. Her trengs det til tider ekstra tålmodighet, noe det kan være lurt å forberede seg på.

Vær forberedt før avreise på at du kommer til et land der infrastrukturen og dagliglivet er annerledes en det du er vant til. Her i Norge er alt tilgjengelig, men det er ikke en selvfølge når du beveger deg ut av storbyene på Madagaskar.

Norske borgere trenger gyldig pass (varig minst seks måneder utover innreisetidspunktet) samt visum for innreise til Madagaskar. Turistvisum utstedes på flyplassen ved ankomst eller før avreise hos Madagaskars generalkonsulat i Drammen. Gebyr for visumutstedelse i Norge er for tiden NOK 400. Utstedelse av turistvisum på flyplassen i Antananarivo opptil 30 dager er per dags dato gratis.

Se vedlagte linker:

 

 

 

Reisetips