DAG 0

Avreise fra Norge

DAG 1

Ankomst kveldstid på hotellet i hovedstaden Antananarivo.

DAG 2

Avreise til Andasibe etter lunsj på hotellet. Ca. 145 km kjøretur. Overnatting rett ved Andasibe-Mantandia nasjonalpark. Nasjonalparken ligger i regnskogen, og er delt i 2:  den ene delen består av et område spesielt for indri lemurene, den andre delen er selve nasjonalparken, med sitt enestående fauna og flora. Her finnes det mange type frosker og reptiler.

Ved siden av Andasibe-Manatandia nasjonalpark finnes også et foretak som kalles Association Mitsinjo. De forvalter Analamazotra skogen, som er i veldig god stand. Her finnes også lemurer og andre reptiler. Her er det en god sjanse for å se noen sjeldne kameleoner. Penger de tjener her går til å hjelpe lokalbefolkningen.

Middag på hotellet om kvelden.

På kvelden/natten tar blir det en guidet nattvandring i Analamazotra skogen. Her er det mulighet til å se nattdyrene. En kjempeflott opplevelse!

skjermbilde-2017-01-09-kl-21-30-31

DAG 3

Etter frokost, vandring med guide i Andasibe-Manantandia nasjonalpark. Husk å ta med godt fottøy. Rett innenfor inngangen til nasjonalparken er det lemurer. Jo lengre inn i skogen en går, jo større sjanser er det til å treffe flere typer lemurer. Og som tidligere nevnt, frosker og andre reptiler er det mye av!

DAG 4

Etter frokost: tur tilbake til Analamazotra skogen. Denne gangen for en liten guidet tur i dagslyset.        I denne skogen finnes også en del type lemurer, kameleoner og andre reptiler.

Lunsj etter utsjekk på hotellet – retur til Antananarivo.

Tilbake i Antananarivo – middag på hotellet.

Dag 5

Fly til Nosy Be.

Her blir det deilig sol og bading.

Nosy Be er en øy som ligger utenfor nordvestkysten til Madagaskar. Dette er stedet med noen av de vakreste strendene på Madagaskar, med masse finne strender og god mat sjømat, Alternativer til å slappe av ved stranden er mange: naturreservat, leie ATV/sykkel, snorkling, dykketurer, båtturen og whale shark(sesong betont) Whale shark er en hvalhai. Aktiviteter kan organiseres gjennom hotellets resepsjon.

skjermbilde-2017-01-09-kl-21-32-34

DAG 6

Dagen er til fri disposisjon

Dag 7

Bytur og markedsbesøk til Nosy Be sin hovedstads by «Helle ville». Her kan du se minner fra den franske kolonitiden.

DAG 8

Dagen er til fri disposisjon

skjermbilde-2017-01-09-kl-21-32-30

DAG 9

Båttur rundt selve Nosy Be med småstopp på flere fine småøyer (perler) rundt selve ”hovedøya”. Her kan du se enda flere apekatter, skilpadder, lokalbefolkningen og bade i klart vakkert hav.

DAG 10 Tidlig frokost denne dagen, del 1 av en lange kjøretur, med nydelig natur, tilbake til Antananarivo. Lunsj-pause midt på dagen. Overnatter i Ankify.

DAG 11

Forsetter på reisen til Antananarivo (del 2). I dag er det ifra Ankify til Ankarafantsika

DAG 12

Siste delen av reisen til Antananarivo. Ankarafantsika til Antananarivo. Middag på hotellet på kvelden.

DAG 13

Etter frokost går turen til Ambohimanga. Kongehøyden Ambohimanga som ligger 21 km nord for hovedstaden, regnes av mange gassere som nasjonens vugge og et hellig sted, en status området har hatt i 500 år. Området ble vedtatt av UNESCO som verdensarvminne i 2001, på grunn av dens betydning og for at den er symbolet for gassisk identitet. Vi finner en restaurant på veien der vi kan spise lunsj.

Ettermiddagen kan brukes til markedsbesøk eller kjøretur til et shoppingsenter der man handle gassiske suvenirer i fred og ro.

DAG 14: Hjemreise

INKLUDERT: Transport med engelsk talende sjåfør som fungerer som guide, 1 innenlands flyvning, kjøring til/fra flyplasser, samtlige overnattinger, frokost hver dag, middag hver dag (utenom middag dag 6,12 i Nosy Be og dag 13 i Antananarivo), guiding Ambohimanga. Båttur Nosy Be.

IKKE INKLUDERT: Tips, drikke, guide nattvandring i Analamazotra, inngang nasjonalparker, visum, bil under Nosy Be oppholdet, lunsjer, vaksiner og reiseforsikring. Middag dag 9 i Nosy Be og dag 12 i Antananarivo.

Hvis Air Madagaskar (innenlands flyvningen) kansellerer, så erstattes flyet med annen transport av reisearrangør – men da med samme pris som oppgitt.

Mulighet for små justeringer i programmet.

Nyttige ting for reisen: Myggspray, paracet, lommelykt, rikelig med solkrem, gode tursko, caps, 2 bankkort og kopi av pass + visumet.

Turen kan justeres med et par dager lengre.

skjermbilde-2017-01-09-kl-21-32-25