DAG 0

Avreise fra Norge

DAG 1

Ankomst kveldstid på hotellet i hovedstaden Antananarivo, som ligger på Innlandsplatået.

DAG 2 (ca. 4 t. kjøring)

Avreise til Antsirabe etter frokost. Gassisk lunsj på veien. Antsirabe er Madagaskars 2 største by med ca. 200 000 innbyggere. Vennskapsby til Stavanger.

Etter ankomst/innsjekk på hotellet ser vi oss omkring i Antsirabe, kjører pousse pousse/sykkeldrosje til bla. det fargerike markedet og ser minner fra kolonitiden.

DAG 3

Tur til Tritriva som er en vulkansk innsjø. Flott gåtur rundt innsjøen. Sykkeltur for de meget spreke, eller bil.

reise-5-2

DAG 4 ca. 6 t. kjøring mellom Antsirabe og Fianarantsoa

Etter frokost går ferden sørover og med besøk til landsby i nærheten av byen Ambositra. Folket her kalles Betsileo, og er Madagaskars tredje største stamme. Hovednæringen er jordbruk, og det dyrkes ris, mais og bananer.  Dessuten er det en del husdyrhold. Her er gassisk varm lunsj inkludert) Senere går ferden til storbyen Fianarantsoa som er hovedstad for Betsileo land. Byen har flere universiteter/høyskoler. ca. 6 timer kjøring.

 

DAG 5

Formiddagen kan brukes til markedsbesøk eller se kulturelle severdigheter som «gamlebyen Ivoanea fra den tiden dronning Ranavlona`s I var dronning (1800 tallet) Byen var et knutepunkt mellom sør Madagaskar og hovedstaden Antananarivo. Den mest vakre byen på den tiden. Etter lunsj går ferden til Isalo for overnatting før morgendagens trakking.

reise-5-4

TRAKKING; Isalo er ofte omtalt som Madagaskars Grand Canyon. fjellene er kjent for sitt vide terreng, sandstein i underlige formasjoner, gressletter og oaser. De grønne slettene er omgitt av sandstein som er formet i ulike fasonger. Fantastisk sted for de som liker trakking. Oppdag naturen på nært hold, se lemurer og flotte fossefall skjult i små daler, overnatt i telt og se Madagaskar sin unike og flotte natur.

 

DAG 6 – Dag 1 for trakking

Dagsvandring ca.9 timer. Vandring blant historiske kongelige daler. Oppdag flora og fauna i canyon, apekatter som ring-tailed lemurer, sifaka og Varika, flere arte fugler og kameleoner ved elvebredden. Vakre store klipper og daler. Etter en fin vandring og når det nærmer seg kveld, så blir det overnatting i en teltleir blant fjellene.

 

DAG 7 – Dag 2 for trakking

Dagsvandring ca.6-8 timer. Etter frokost fortsetter trakkingen på de vakre fjellene som veksler mellom 300 og 400 meter høye fjell. Overnatting i telt på «Betaidambo».

DAG 8Dag 3 for trakking

Vandring og bading i naturlige kilder og fosser i fjellene/dalene.

Trakkingen inkluderer:

  • camping utstyr
  • guider, bæring,
  • Kokk
  • alle måltider
  • campingplasser/overnattinger
  • inngang til parken

reise-5-3

DAG 9

Avslapping på hotellet med badebasseng.

DAG 10

SOL OG BAD (ca. 5 t. kjøring)

Etter lunsj drar går turen til Ifaty/Mangily som ligger ved havet og litt nord for Tulear. Ca.5 t. kjøretid. Bosted ved havet i bungalower eller hotell like ved havet.

Mangily som ligger i Ifaty er en fiskerlandsby 30 km nord for Tulear. Stedet har utviklet seg til å bli et feriested med flere bungalower i forskjellige kategorier. Her kan du bli kjent med den imøtekommende lokalbefolkning. Opplevelser her: snorkling, dykking, tur på havet med tradisjonelle trebåter som kalles «pirouge» (utliggerkano)og tur i naturreservatet Reniala der du kan se baobabtrær, skilpadder og fugler. Vi anbefaler å kjøre oksekjerre til skogen. Er du glad i sjømat, kan du spise rimelig godt av hummer, krabber, kongereker, blekksprut, reker og fisk.

Resten av dagen er til fri disposisjon og slappe av.

 

DAG 11

Sol – bad avslapping

DAG 12

SOL OG BAD: Tur til naturreservatet Reniala, der kan du kan se baobab trær, skilpadder og fugler. Turen går med okseskjerre til skogen og er en morsom opplevelse. Gjøre opp på stedet. Ca.130 kr.

 

DAG 13

Sol og bad. Forslag til aktivitet.: prøv en seilebåttur med snorkling ut på mot revet i en gassisk tradisjonell seilbåt. En fin dag på havet noen timer der det serveres gassisk lunsj som fersk fisk og ris. Ikke inkludert. Kan kjøpes av Madagaskar Reiser sin representant eller fra hotellets resepsjon. Ca. 150 kr. pr. person.

reise-5-6

DAG 14

Fly til hovedstaden. Hvis tid legges det inn shopping tur på ettermiddagen for de som ønsker og handle suvenirer på et rolig kjøpesenter.

DAG 15 Hjemreise

INKLUDERT: Transport med drivstoff, engelsk talende sjåfør som fungerer som guide, 1 innenlands flyvning, samtlige overnattinger, frokost hver dag middag hver dag utenom dag12 og 13.

IKKE INKLUDER: Tips, drikke, visum, lunsjer forutenom dag 10, middag dag 12 og 13, bil ved sol + bad, oksekjerretur og båttur som gjøres opp på stedet, vaksiner og reiseforsikring.

Hvis Air Madagaskar (innenlandsflyvningen kansellerer, så erstattes flyet med annen transport av reisearrangør – men da med samme pris som oppgitt.

Mulighet for små justeringer i programmet.

Nyttige ting for reisen: Myggspray, paracet, lommelykt, rikelig med solkrem, gode tursko, caps, 2 bankkort og kopi av pass + visumet.

Turen kan justeres med et par dager kortere/eller lengre.