DAG 0

Avreise fra Norge

DAG 1

Ankomst kveldstid på hotellet i hovedstaden Antananarivo, som ligger på Innlandsplatået.

DAG 2

Avreise til Antsirabe etter frokost. Gassisk lunsj på veien. Antsirabe er Madagaskars 2 største by med ca. 200 000 innbyggere. Vennskapsby til Stavanger.

reise-4-2

Etter ankomst/innsjekk på hotellet ser vi oss omkring i Antsirabe, kjører pousse pousse/sykkeldrosje til bla. det fargerike markedet og ser minner fra kolonitiden.

DAG 3

Tur til Tritriva som er en vulkansk innsjø. Flott gåtur rundt innsjøen. Sykkeltur for de meget spreke, eller bil.

DAG 4

Etter frokost går ferden sørover og med besøk til landsby i nærheten av byen Ambositra. Folket her kalles Betsileo, og er Madagaskars tredje største stamme. Hovednæringen er jordbruk, og det dyrkes ris, mais og bananer.  Dessuten er det en del husdyrhold. Her er gassisk varm lunsj inkludert) Senere går ferden til storbyen Fianarantsoa som er hovedstad for Betsileo land. Byen har flere universiteter/høyskoler. ca. 6 timer kjøring.

reise-4-4 reise-4-3

DAG 5

Tog tur med damptog gjennom regnskogen til østkystbyen Manakara (eneste fremkomstmiddelet for folket som bor i regnskogen) – niste på toget. Forbered deg på en tur som kan ta alt fra 8 – 12 timer. Mye skal lastes på toget. Alt fra ris, høner og tekstiler.

DAG 6  

Avslapping i Manakara

Dag 7

avslapping i Manakara. Mulig med kjøretur/sightseeing og bytur for de rastløse – da sjåføren og bilen er inkludert.

DAG 8

Besøk i Regnskogen Ranomafana. Ligger i skogsområdet nedover mot østkysten, ca. 50 km fra Fianarantsoa. Nasjonalparken er dekket av 415 km 2 fjellterreng av tett, fuktig, primær og sekundær skogsareal. Her finnes det stort biologisk mangfold med bla.12 forskjellige lemurarter(små aper), minst 115 forskjellige fuglearter og rundt 60 arter reptiler. Der du kan se vakre fosser, landsbyer, krypdyr, lemurer, fugler, planter og andre dyr. Vi planlegger morgendagens fottur i regnskogen. Vi tilbyr 2 forskjellige ruter med ulike lengder. Husk å ta med gode tursko. (ca. 1 ½ t kjøring)

reise-4-6 reise-4-5

DAG 9

Tur i regnskogen med engelsktalende guide. Husk fotoapparat! Det er badebasseng med varmt kildevann i byen. Mulig bassenger er stengt pga. til tider vedlikehold. På kvelden/natten også mulig med nattvandring i regnskogen.

DAG 10

Etter frokost går turen til Ambalavao. Avslapping på ettermiddagen/egentid, gå tur i byen, se på menneskene, markedet, impulsene og dagliglivet? (ca. 4 t. kjøring)

DAG 11

Etter frokost besøk til parken «Anja Reservat» der du kan se de flotte lemurene!

Avreise til ISALO NASJONALPARK etter park besøket. Lunsj stopp på veien. Stopp for lunsj underveis. Vi kjører mot vest og overnatter på det flotteste hotell Isalo med basseng (Isalo Rock Lodge) ca. 4 t. Flott landskap på veien.

Isalo er ofte omtalt som Madagaskars Grand Canyon. Parken er kjent for sitt vide terreng, sandstein i underlige formasjoner, gressletter og oaser. De grønne slettene er omgitt av sandstein som er formet i ulike fasonger. Fint sted for kortere eller lengre fotturer, foto-safari m.m. Oppdag naturen på nært hold, se lemurer og flotte fossefall skjult i små daler.

reise-4-8 reise-4-7

DAG 12

Mulighet for fottur i Isalo – fjellene og bading i de små fossefallene. I solnedgangen farges fjellsidene i mange sjatteringer. Turen går med guide. Niste og lunsj inkludert.

reise-4-10 reise-4-9

DAG 13

SOL OG BAD

Etter lunsj drar går turen til Ifaty/Mangily som ligger ved havet og litt nord for Tulear. Ca.5 t. kjøretid. Bosted ved havet i bungalower eller hotell like ved havet.

Mangily som ligger i Ifaty er en fiskerlandsby 30 km nord for Tulear. Stedet har utviklet seg til å bli et feriested med flere bungalower i forskjellige kategorier. Her kan du bli kjent med den imøtekommende lokalbefolkning. Opplevelser her: snorkling, dykking, tur på havet med tradisjonelle trebåter som kalles «pirouge» (utliggerkano)og tur i naturreservatet Reniala der du kan se baobabtrær, skilpadder og fugler. Vi anbefaler å kjøre oksekjerre til skogen. Er du glad i sjømat, kan du spise rimelig godt av hummer, krabber, kongereker, blekksprut, reker og fisk.

Resten av dagen er til fri disposisjon og slappe av.

DAG 14

Sol – bad avslapping

DAG 15

SOL OG BAD: Tur til naturreservatet Reniala, der kan du kan se baobab trær, skilpadder og fugler. Turen går med okseskjerre til skogen og er en morsom opplevelse. Gjøre opp på stedet. Ca.130 kr.

Sjømatbuffe på kvelden.

reise-4-1

DAG 16

Fly til hovedstaden. Hvis tid legges det inn shopping tur på ettermiddagen for de som ønsker og handle suvenirer på et rolig kjøpesenter.

DAG 17: Hjemreise

INKLUDERT: Transport med engelsk talende sjåfør som fungerer som guide, 1 innenlands flyvning, samtlige overnattinger, frokost hver dag middag hver dag utenom dag 13, guiding dagvandring i regnskogen, guiding Anja Reservat og guiding Isalo nasjonalpark.

IKKE INKLUDER: Tips, drikke, inngang nasjonalparker, guide nattvandring i regnskogen, visum, lunsjer forutenom dag 12, middag dag 13, bil ved sol + bad, oksekjerretur som gjøres opp på stedet, vaksiner og reiseforsikring.

Hvis Air Madagaskar (innenlandsflyvningen kansellerer, så erstattes flyet med annen transport av reisearrangør – men da med samme pris som oppgitt.

Mulighet for små justeringer i programmet.

Nyttige ting for reisen: Myggspray, paracet, lommelykt, rikelig med solkrem, gode tursko, caps, 2 bankkort og kopi av pass + visumet.

Turen kan justeres med et par dager kortere/eller lengre.

reise-4-11 reise-4-12