DAG 0

Avreise fra Norge

DAG 1

Ankomst kveldstid på hotellet i hovedstaden Antananarivo, som ligger på Innlandsplatået. Middag på kvelden

DAG 2 – Fly til Morondava

Sol/Bad Besøk til de flotte Baobatrærne/Avenuen på ettermiddagen og ved solnedgangen.

reise-3-4

DAG 3 – Opplev et av verdens dårligste og spennende bilvei mellom Morondava og Tulear

Første reisedagen på et av Madagaskar sine dårlige veier starter, og ferden går mot Belo Sur Mere. Dette er skikkelig «eventyr – adventure» for de som ønsker det. Bilveien går gjennom skogen og trær som baobabtrær, sandveier, elveveier, landsbyer, savanner, elver og bilflåte for å komme over elvene. Her er det null mobildekning!! Belo sur – Mere Vi bor i bungalow like ved havet.

DAG 4

Sol, og bad. Belo Sur Mere ligger ved havkanten mellom Morondava og Tulear. Navnet betyr byen Belo ved havet, og er kjent for sine hvite sandstrender og saltutvinningsanlegg. Båtbyggertradisjonene holdes i hevd her. De pittoreske bungalowene i lokal byggeskikk gir en egen feriefølelse. Tenk å sovne til bølgeskvulpene fra stranda! 

DAG 5

2 reisedag Ferden går videre til Amanja

DAG 6

Siste reisedag vei på en av verdens dårligste reisevei. Vi overnatter i Tulear som er provinshovedstaden. Middag og avslapping på kvelden, Mulighet å ta et bad på hotellets badebasseng.

DAG 7 – ANAKAO

En sjarmerende kystfiskerlandsby omtrent 35 km sør fra Tulear. De dårlige veiene sørover gjør at båt er det beste fremkomstmiddelet.. For å komme seg fra land ut til båten som frakter folk til Anakao, blir man hentet i oksekjerre. Båtturen tar litt over en time. Her er det vakre strender med hvit sand og turkis hav. Dette er et «paradis «, og stedet der man kan slappe av og spise god sjømat. Det er få turister å møte her. Du/dere bor rett ved havet i bungalower uten innlagt vann. Bungalowene er romslige med utsikt over stranden. Den elektriske strømmen fungerer fra solnedgang til ca. kl. 23.00. Kaldt vann er alltid tilgjengelig. Om kvelden kommer personalet med varmt vann tilsatt urter til kveldsvasken. De fleste av Anakaos største dykkesteder finnes rundt den nærliggende øya Nosy Ve som skal ha vært et tidligere tilholdssted for pirater. Piknik-muligheter for ikke-dykkere finnes selvsagt. Det finnes ikke banker eller andre steder å veksle penger, så husk å ta med rikelig med kontanter. 

 

DAG 8

Anakao – avslapping, sol bad og egentid

DAG 9

Forslag til aktivitet: besøk i Lac Tsimanampetsotsa Nasjonalpark. Her kan man se uvanlige planter og blind fisk. Hotellpersonalet er behjelpelig med å formidle tur. Ikke inkludert.

Dag 10 – ISALO (ca. 5 t. kjøretid) bosted – vakre Isalo Ranch

Isalo ligger ca. 700 kilometer sørøst for hovedstaden, ofte omtalt som Madagaskars Grand Canyon. Området er kjent for sitt vide terreng, sandstein i underlige formasjoner, gressletter og oaser. De grønne slettene er omgitt av sandstein som er formet i ulike fasonger. Dette er et fint sted for kortere eller lengre fotturer, fotosafari, samt å kunne oppdage naturen på nært hold, se lemurer og flotte fossefall skjult i små daler.

reise-3-7

DAG 11

Dagen for fottur i Isalofjellene med dyktig guide. Niste medbringes og er inkludert.

DAG 12

Etter lunsj går turen til Ambalavao.  Lunsjen er inkludert i dag.En flott biltur på ca. 4 timer der man ser mye spennende på veien. Garantert flere bildemotiv av typiske Madagaskar på veien.

reise-3-2

DAG 13

Besøk til Anja Reservat (park) som ligger ca.13 km. Å kjøre fra Ambalavao. Et reservat opprettet for å forvalte naturressursene. Her kan man se apekatter og lemurer! Etter turen går ferden videre til Fianarantsoa. Middag og avslapping på kvelden.

 

Dag 14 – Antsirabe (ca. 6 timer kjøretid)

Stopp underveis der vi stopper og ser oss omkring i en liten Betsileo landsby (stamme) landsby der folk bor i jordhytter og lever av jordbruk. En fin opplevelse der man virkelig kommer inn på lokalbefolkningen. Kvinnene lager og serverer oss mat, mens «hus sjefen» ønsker gjestene velkommen på ekte «Betsileo vis».

reise-3-1

Antsirabe 15

Dagen går til omvisning og besøk til markedet, gåtur rundt Tritriva som er en vulkansk innsjø. Antsirabe er en storby og er Stavanger sin vennskapsby. Var norsk skole tidligere her, men skolen har nå blitt et norsk/gassisk kultursenter for de som ønsker å besøke kultursenteret.

reise-3-3

Dag 16

Bil til hovedstaden etter frokost. Ettermiddagen legges inn til handletur til et rolig shoppingsenter som selger gassiske souvenirer etc.

Dag 17 – fly hjem

INKLUDERT: Transport med engelsk talende sjåfør som fungerer som guide, drivstoff, 1 innenlands flyvning, samtlige overnattinger, frokost, middag og guiding i nasjonalparker.

IKKE INKLUDERT: Tips, drikke, visum, de fleste lunsjer, inngang nasjonalparker (2 stk.) vaksiner og reiseforsikring.

Hvis Air Madagaskar (innenlandsflyvningen kansellerer, så erstattes flyet med annen transport av reisearrangør – men da med samme pris som oppgitt. Mulighet for små justeringer i programmet.

Nyttige ting for reisen: Myggspray, paracet, lommelykt, rikelig med solkrem, gode tursko, caps, 2 bankkort og kopi av pass + visumet.

Turen kan justeres med et par dager kortere/eller lengre. Med 2 dager ekstra kan regnskogen legges inn med dag og nattvandring i regnskogen.