Hovedstaden Antananarivo:

Antananarivo (Tananarive)er hovedstaden som ligger midt mellom øyas nordligste og sørligste punkt,  ca. 1275 moh. Hovedstaden ble grunnlagt rundt 1625 og ble i 1797 gjort til hovedstad av merinakongedømmet som ble etablert som et herredømme over hele Madagaskar.

 

Innlandsbyen Antsirabe,

på høydeplatået i innlandet, ca. 1200 m.o.h.

senere oppdatering

Nasjonalparker

RANOMAFANA (betyr varmt vann)

Ranomafana ligger i skogsområdet nedover mot østkysten, ca. 50 km fra storbyen Fianarantsoa. Nasjonalparken er dekket av 415 kvadratkilometer  fjellterreng av tett og  fuktig  skogsareal. Her finnes det stort biologisk mangfold, med bl.a.12 forskjellige lemurarter, minst 115 forskjellige fuglearter og rundt 60 arter reptiler. Det finnes forskjellige ruter for å utforske parken,  alt fra 4 timers turer til 1- 3 dager. Turene varierer i lengde fra 10 til 20 km. Her kan du/dere se vakre fosser, landsbyer, krypdyr, lemurer, fugler, planter og andre dyr.

ANDASIBE & MANTADIA NATIONAL PARK

Andasibe ligger ca. 140 kilometer østover fra hovedstaden. Den primære skogen inneholder tett og fuktig skog. Det finnes mer enn 100 orkidé- arter som blomstrer mellom september og januar. I denne parken kan du/dere  se den særegne «indrien», (kalt Babakoto på madagassisk) .Det er den største levende lemuren som kan bli opp til en meter høy. Andasibe er det beste stedet for å se denne  apekatt-typen. Bortsett fra indri finnes det andre 13 lemurarter som woody- lemur, grå bambus- lemur, sifaka, brun lemur, rød mus-lemur, rød-bellied lemur, svart og hvit ruffed- lemur. Det er forskjellige ruter å følge rundt i nasjonalparken tilpasset interesse og fysikk.

ISALO NASJONALPARK

Isalo ligger ca. 700 kilometer sørøst for hovedstaden, ofte omtalt som Madagaskars Grand Canyon. Området  er kjent for sitt vide terreng, sandstein i underlige formasjoner, gressletter og oaser. De grønne slettene er omgitt av sandstein som er formet i ulike fasonger. Dette er et fint sted for kortere eller lengre fotturer, fotosafari, samt å kunne oppdage naturen på nært hold, se lemurer og flotte fossefall skjult i små daler .


 

Bad, opplevelser og sol

Tulear/Anakao/ Ifaty – Mangily – Morondava

MANGILY er 

en fiskerlandsby 30 km nord for Tulear på  Sørvest -Madagaskar. Stedet har utviklet seg til å bli et flott feriested med flere bungalower i forskjellige kategorier. Her kan du/dere bli kjent med den imøtekommende lokalbefolkningen . Her er det fine forhold for snorkling, dykking, tur på havet med tradisjonelle trebåter, som kalles «pirouge» (utliggerkano) og tur i naturreservatet Reniala, der man kan se baobabtrær, skilpadder og fugler. Det anbefales  også å kjøre oksekjerre til skogen for å få en morsom opplevelse.

I juli og august anbefales det å dra på hvalsafari.

Er man glad i sjømat, kan dere/du  spise et  godt måltid  med hummer, krabber, kongereker, blekksprut, reker og fisk. Noe er sesongbetont, men hummer, fisk, reker og blekksprut er tilgjengelig hele året ved kysten.

Et tips:Be guiden om å forhåndsbestille  hummer eller annen sjømat direkte fra fiskerne dagen før, og du/dere får en koselig piknik på stranden der de lokale kvinnene tilbereder maten.

Det finnes ikke banker eller andre steder å veksle penger, så husk å ta med rikelig med kontanter.

 

ANAKAO er

en sjarmerende kystfiskerlandsby omtrent 35 km sør fra Tulear. De dårlige  veiene sørover gjør at båt er det beste fremkomstmiddelet.. For å komme seg fra land ut til båten som frakter folk til Anakao,  blir man  hentet i oksekjerre. Båtturen tar litt over en time. Her er det  vakre strender med hvit sand og turkis hav. Ved ankomst kommer de ansatte fra hotellet og hjelper til  med bagasjen fra båten. 

Dette er et «paradis «, og stedet der man kan slappe av og spise god sjømat. Det er få turister å møte her.

Du/dere  bor rett ved havet i bungalower  uten innlagt vann. Bungalowene er romslige med utsikt over stranden. Det er noe av sjarmen. Den elektriske strømmen fungerer fra solnedgang til ca. kl. 23.00. Kaldt vann er alltid tilgjengelig. Om kvelden kommer personalet med varmt vann tilsatt urter til kveldsvasken.

Et besøk i Lac Tsimanampetsotsa Nasjonalpark  anbefales for å se  uvanlige planter og blind fisk. Hotellpersonalet/guiden  er behjelpelig.

De fleste av Anakaos største dykkesteder finnes rundt den nærliggende øya Nosy Ve som skal ha vært et tidligere tilholdssted for pirater. Piknik-muligheter for ikke-dykkere finnes selvsagt.

Det finnes ikke banker eller andre steder å veksle penger, så husk å ta med rikelig med kontanter. 

 

MORONDAVA

Morondava  ligger på den vestlige kysten av landet. Bynavnet betyr den lange stranden og er kjent for sine svært mange og store baobab-trær som er flere hundre år gamle. De utgjør en arv fra de tette tropiske skoger som en gang trivdes her. Mange reiser hit for å se de flotte trærne. Gjennom årene økte folketallet, og skogene ble stadig hogd ned. Men baobab- trærne ble bevart av lokalbefolkningen av religiøse grunner. Strendene i Morondava  er behagelige og strekker seg helt til nordsiden av byen.

Morondava er en fin badeby , f.eks etter en tur til

 

BELO SUR MER 

Ligger ved havkanten mellom Morondava og Tulear. Navnet betyr byen Belo ved havet, og  er kjent for sine hvite sandstrender og saltutvinningsanlegg. Båtbyggertradisjonene holdes i hevd her. De pittoreske bungalowene i lokal byggeskikk gir en egen feriefølelse. Tenk å sovne til bølgeskvulpene fra stranda! 

 

 

MIANDRIVAZO

er en liten landsby som kan kombineres med overnatting på veien mellom Morondava og innlandet.

Her kan du/dere om morgenen ta en tur på elven med «lakana» (kano/uthult trestamme), og senere rusle rundt i byen og oppleve det yrende folkelivet på markedene. Det er interessant å reflektere over alle kontrastene fra Norge. På kveldstid blir det deilig å kunne slappe av ved bassenget i hotellhagen.

 

TSINGY BEMARAHA  naturreservat ligger 

ca. 150 km nord for Morondava. Tsingy står oppført på «UNESCO world Heritage site» pga. av de bevarte mangroveskogene, lemurer og fugler. Området er det største med spisse fjell på Madagaskar. Tsingy kan tilby mange naturopplevelser med besøk i grotter, tur med tradisjonelle kanoer og klatring i et veldig spesielt fjellandskap. MadagasReiser skaffer  guider med god lokalkunnskap og gode engelskferdigheter.  

Pga. veiforholdene er 4-hjulstrekker  den beste fremkomstmuligheten. Turen tar ca. 10 timer fra Morondava  til Tsingy og må bestilles separat.

 

TSIRIBIHINA ( betyr elven som ikke kan vades over) og er sammen 

med Mangoke-floden  de to største elvene på Vest- Madagaskar. Elven kommer fra innlandet og renner mot vest gjennom Miandrivazo og munner ut i havet nord for Morondava.

Det arrangeres turer på denne elven der overnatting i telt på elvebredden inngår i programmet.

Båtturen langs Tsiribihina-elva er en opplevelse på flere måter. Det er avslappende med en  båttur, der man kan se på landskapet og dyrelivet, lemurer og krokodiller på trygg avstand. Mannskapet tilbereder nydelig mat som serveres i båten. Ved solnedgang slås teltene opp av mannskapet, og da er det bare å sitte rundt bålet og nyte sang og dans. Bilde3