Påsketur 2019

posted in: Nyheter, Reiser | 0

MADAGASKAR. Avreisedato 17 april –3. mai 2019 (Tilbake i oslo 3 -mai)16 dager

Pris 27 750,-  ved 2 stk. deler rom. Ettroms tillegg kr. 5 550,-

REISELEDER 1: Bjørn Sverre Lie (bodd på Madagaskar gjennom 18 år)

MEDREISELEDER 2: Lokalt ansatt

Et imponerende dyr og planteliv, nasjonalparker og variert natur, smilende mennesker og fine strender er noe av det som forbindes med Madagaskar. Vi skal oppleve naturen tett på oss, gassisk kultur, sol og bad. Vi fra Madagaskar Reiser ønsker at du skal få en god opplevelse av livet på denne verdens fjerde største øy, som har 24 millioner innbyggere.

Ferien avsluttes med sol og bad på den fine øya Ile Saint Marie, som ligger på østkysten.

image1

Dag 0 lørdag: Avreise onsdag 17 april fra Norge.

 

Dag 1: torsdag 18 april – Ankomst: Antananarivo hovedstaden.

Vi forbereder oss på at det kan ta litt tid i pass- kontrollen og ved kjøp av visum.På hotellet i byen hviler vi litt eller tar en kort tur i sentrum før middag på kvelden, som er inkludert.

Dag 2: fredag 19 april –  Antsirabe

Etter frokost vi drar sørover og oppi høylandet, til Antsirabe, vennskapsby med Stavanger ligger på 1200 moh. Mye interessant å se langs vegen. Etter lunch kan vi vandre litt i byen. Misjonær Rossaas betraktes som Antsirabes grunnlegger.

Inkludert middag på kvelden

Dag 3: lørdag 20.april

Etter frokost på hotellet tar vi en tur til stortorget, bl.a. for å oppleve gassernes hverdagsliv.  Etter lunch drar vi innom døveskolen.

Inkludert middag på kvelden

image3

Dag 4: søndag 21.april, som er 1 påskedag 

Vi ønsker å få oppleve gassernes sangglede under høytidsgudstjeneste i byen domkirke, som rommer 2500 mennesker, og som for øvrig er fullsatt to ganger hver søndag. En attraksjon i seg selv uansett religion eller ikke.

Etter lunch (ikke inkludert) kan vi ta en tur på byen, da mange turister besøker Antsirabe, byen med de varme kildene.

3 retters middag inkludert på kvelden

 

DAG 5mandag 22 april – Antananarivo

Etter frokost setter vi kursen mot hovedstaden. Vi legger inn lunsj på veien, og på ettermiddagen tar vi oss et besøk på hovedgata og ser på det yrende og fargerike folkelivet. Det er 2.påskedag, og denne dagen er offisiell fridag etter fransk skikk

Middag inkludert på kvelden

 

DAG 6: tirsdag 23 april – Andasibe

Avreise til Andasibe regnskog, som ligger nede i skogen mot østkysten.

Overnatting i et godt hotell, rett ved Andasibe-Mantandia nasjonalpark. Nasjonalparken ligger i regnskogen, og er delt i 2: den ene delen består av et område spesielt for Indri- lemurene, den andre delen er selve nasjonalparken, med sitt enestående fauna og flora. Her finnes det flere typer frosker og reptiler.

Middag inkludert på kvelden

 

DAG 7: onsdag 24 april – Andasibe

Etter frokost, vandring med guide i regnskogen Husk å ta med godt fottøy. Rett innenfor inngangen til nasjonalparken er det lemurer. Jo lengre inn i skogen en går, jo større sjanser er det til å treffe flere typer lemurer. Vi tar med nistemat for turen som er inkludert. Husk din nistepakke!

På kvelden/natten blir det en guidet nattvandring i Analamazotra- skogen mot et lite gebyr. Her er det mulighet til å se nattdyrene. En kjempeflott opplevelse.

Inkludert middag på kvelden

image2

Dag 8: torsdag 25 april – Mahambo

Etter frokost drar vi igjen videre i naturen på Øst-Madagaskar. Vi får en litt lang reisedag. Vi overnatter i denne byen, Mahambo.

Inkludert middag på kvelden

 

DAG 9: fredag 26 april – Mahambo

Avslapping – sol og bad

Inkludert middag

 

DAG 10: lørdag 27 april – på Ile Saint Marie.

Båt til øya Ile Saint Marie som har vakre strender og er et flott sted for dem som liker å snorkle og å se korallrevet. Innsjekking i hotell, som denne ferieøya har mange av

Ikke inkludert middag

 

 Dag 11: søndag 28 april – ile Saint Marie

Det er søndag og mulighet for kirkegang. Ellers: Sol – bad og avslapping

Vi spiser middag sammen, inkludert.

 

Dag 12: mandag 29 april – ile Saint Marie – sol – bad og avslapping. Vi kan dra til piratkirkegården, siden øya er kjent som tilholdssted for sjørøvere i gamle dager.

Ikke inkludert middag

image5

Dag 13: tirsdag 30 april –  ile Saint Marie

Vi reiser ut med båt og finner en vakker strand vi tilbringer dagen vår. Vi får servert lunsj med fersk fisk som er inkludert

Middag ikke inkludert

 

Dag 14: onsdag 1.mai: Ile St. Marie

Siste anledning til å ta et bad i det salte vannet i det Indiske hav.

Avskjedsmiddag er inkludert

 

Dag 15: torsdag 2. mai – fly retur hovedstaden, Antananarivo

Mulighet for å kjøpe souvenirer i hovedstadens flotte gavebutikk. Tid for å pakke kofferten!

Middag på kvelden inkludert

 

Dag 16 – fredag – flyreise hjem til Norge 3. mai

 

Inkludert: I prisen inngår flyreisen tur-retur Norge – Madagaskar, transport med sjåfør, 1 innenlands flyvning, samtlige overnattinger, engelsk og norsktalende guide, frokost hver dag, guide dagvandring i Andasibe, utflukter som beskrevet i programmet, noen få lunsjer eller nistemat, middag hver dag utenom de få dagene som er nevnt i programmet, spesielt på Saint Marie.

Ikke inkludert: tips, inngang nasjonalparker, guide nattvandring i regnskogen Andasibe, inngang museum, visum, vaksiner og reiseforsikring og de få middagene som ikke dekkes etter programmet.

Mulighet for små justeringer i programmet. post@madagaskar-reiser.no eller på telefon 967 39 677

image4