DAG 0

Avreise fra Norge

DAG 1

Ankomst kveldstid på hotellet i hovedstaden Antananarivo, som ligger på Innlandsplatået. Middag på kvelden

DAG 2 – Antsirabe

Avreise til Antsirabe etter lunsj. Antsirabe er Madagaskars 2 største by med ca. 200 000 innbyggere. Vennskapsby til Stavanger. Ca. 4 timer kjøretid)

Etter ankomst/innsjekk og lunsj på hotellet ser vi oss omkring i Antsirabe, kjører pousse -pousse/sykkeldrosje til bla. det fargerike markedet.

reise-2-1

DAG 3

Friluftsdag: sykkeltur til Tritriva. Valgfritt sykkel eller eller kjøre bil. Tritriva er en vulkansk innsjø.

reise-2-3

DAG 4

Etter lunsj går ferden til Miandrivazo som er utgangspunktet for båtturen.

Båttur dag 5: Første dagen på elven – Tsiribinhina

Tsiribinhana er med Mangoke-floden de to største elvene på Vest- Madagaskar. Elven kommer fra innlandet og renner mot vest gjennom Miandrivazo og munner ut i havet nord for Morondava.

Turen er med overnatting i telt på elvebredden. Båtturen langs Tsiribihina-elva er en opplevelse på flere måter. Det er avslappende med en båttur, der man kan se på landskapet og dyrelivet, lemurer og krokodiller på trygg avstand. Mannskapet tilbereder nydelig mat som serveres i båten. Ved solnedgang slås teltene opp av mannskapet, og da er det bare å sitte rundt bålet og nyte sang og dans.

reise-2-2

DAG 6 – 2 dag på elven

DAG 7 – 3 dag og siste dag på elven

Dag 8

Besøk til store Tsingy på morgningen og lille Tsingy på ettermiddagen/kvelden. Tsingy står oppført på «UNESCO world Heritage site» pga. av de bevarte mangroveskogene, lemurer og fugler. Området er det største med spisse fjell på Madagaskar. Tsingy kan tilby mange naturopplevelser med besøk i grotter, tur med tradisjonelle kanoer og klatring i et veldig spesielt fjellandskap. Madagaskar Reiser skaffer guider med god lokalkunnskap og gode engelskferdigheter.  

Dag 9

Bekobaka – Morondava –  Besøk til de hellige Baobatrærne.

reise-2-4

DAG 10

Sol, bad, avslapping. Bungalow/hotell ved stranden.

DAG 11

Tur til en liten lokal fiskerlandsby med gassisk padlebåt der man blir padlet over. Lokalbefolkningen lever av fiske og bor i små stråhytter. Lunsj er inkludert som gjerne fersk fisk og ris. Denne turen er valgfritt om det skal legges inn i programmet eller ikke. Avtales på forhånd. Alternativet er ikke noe program og bare avslapping med sol og bad eller annet som er ønskelig.

DAG 12 Sol – bad avslapping – Ikke noe program.

DAG 13 – retur hovedstaden med fly. Hvis tid legges inn shopping på ettermiddagen på et rolig kjøpesenter der det kan handles souvenirer. Med forbehold om flytider fra Morondava til hovedstaden.

Dag 14 – Fly hjem

INKLUDERT: Transport med engelsk talende sjåfør som fungerer som guide, 1 innenlands flyvning, samtlige overnattinger, frokost, middag (ikke middag båttur), inngang nasjonalparker, guider Tsingy og transport til/fra flyplasser.

IKKE INKLUDER: Tips, drikke, visum, lunsjer, middag dag 12, bil under oppholdet på stranda, vaksiner og reiseforsikring.

Hvis Air Madagaskar (innenlandsflyvningen kansellerer, så erstattes flyet med annen transport av reisearrangør – men da med samme pris som oppgitt.

Mulighet for små justeringer i programmet.

Nyttige ting for reisen: Myggspray, paracet, lommelykt, rikelig med solkrem, gode tursko, caps, 2 bankkort og kopi av pass + visumet. Turen kan justeres med et par dager kortere/eller lengre.